duminică, 13 noiembrie 2011

Stefania si povestea cu ingerasul


Stefania si povestea cu ingerasul....
Era odată un îngeraş ce se tot juca pe plaiul cerului cu mingi de stele…În fiecare zi se dădea pe un tobogan de curcubeu… şi sărea şi făcea tumbe pe norii pufoşi…De dimineaţă până seară se juca plin de veselie. Când venea noaptea lua câte un pumn de vise frumoase şi le presăra pe pământ…mai ales copiilor cuminţi…Îngeraşul nu dormea niciodată…Îi plăcea prea mult c...um adormeau copilaşii de pe pământ!
Într-o seară, se uita spre Pământ şi i se părea că sunt şi acolo atâtea stele…Credea că au căzut din cer atunci când el împrăştia visele…Dintr-o dată se gândi: oare cum este să visezi? Oare cum este să te trezeşti dimineaţa şi să vezi că visul se împlineşte?
Mai luă un pumn de vise şi îl presără peste copilaşii ce dormeau…Îi privea curios…Îi privea cu drag…

Dintre toţi copilaşii, unul zâmbea prin somn…Era Stefania, fetita cu cel mai frumos zâmbet…Ştia despre ea că e bolnăvioara…Şi totusi, ce frumos zâmbea prin somn…Uitându-se la ea, îngeraşului îi apăru prima lacrimă de drag…Vru neapărat să meargă pe pământ, lângă Stefania…Vroia să îi dea visul însănătoşirii, şi să o ajute să se împlinească…

Îl rugă pe Dumnezeu să îi dea voie să meargă pe pământ…Dumnezeu a zâmbit şi i-a spus că la asta se gândise şi El…I-a umplut aripile cu stele, cu curcubee, i-a dat un coşuleţ cu ciocolate în forme de îngeraşi şi câteva cărţi de colorat…Când era gata să plece l-a chemat şi i-a mai dat o cutie în staniol auriu…dar nu a avut timp să mai întrebe sau să se mai uite să vadă ce este înăutru.

Zbură repede către pământ, în cămăruţa de spital unde dormea Stefania…Răsuflă uşurat că a reuşit să ajungă înainte să răsară soarele…Puse toate darurile pe noptiera ei, şi o privii cum dormea cufundata în lumea viselor…
La un moment dat se văită…Zâmbetul dispăruse…în schimbul ei era o grimasă de durere…Îngeraşul sări repede şi îi puse aripa lui pe frunte…Stefania se linişti, zâmbi din nou şi se trezi…

Pe noptiera ei străluceau darurile aduse de îngeraş…Stefania nu mai putea de bucurie!…Nu ştia la care să se uite mai întâi…Le luă pe rând…Într-un final ajunse la cutia aurie...Era legată cu o fundă albastră…O tot răsuci pe toate părţile să vadă cum o poate desface…Îngeraşul o ajută…Stefania era aşa de curioasa! Şi îngeraşul la fel…Oare ce era în cutie?...Şi când desfăcu cutia, doar îngeraşul a putut înţelege că acolo era visul cel frumos al Stefaniei de a fi sănătoasa…Dintr-o dată, Stefania se simţi bine, boala dispăruse…
Medicul a venit la bunica lui Stefi şi i-a spus că Dumnezeu a făcut o minune…

Îngeraşul tresălta de bucurie…iar bunica spuse bucuroasa:
- Acum ştiu cum se numeşte surpriza din cutie: MINUNE!
Şi din clipa aceea, Stefania şi îngeraşul au plecat spre casă, şi s-au jucat cu toţi copiii din vecini…Le-a dat şi lor steluţe şi curcubee şi ciocolăţele în formă de îngeraşi…I-a învăţat să viseze şi să se împrietenească cu îngeraşii fiindcă doar îngeraşii aduc din cer ,,cutia cu minuni”si datorita lui Dumnezeu Stefania poate manca astazi ca un copil normal.
  Dar ca minunea sa fie complecta,Stefania are incontinuare nevoie de tratament pentru a vindeca un reflux gastro-esofagian.Familia nu dispune de bani suficienti pentru tratamentul  lunar,laptele si necesitatile lu Stefi,care uneori depaseste 2.700 Ron.
 Cu umilinta si recunostiinta fata de toti cei care ne citesc acest blog,va cer ajutor.Cat de mic pentru noi inseamna speranta ca intr-o zi Stefania se va vindeca si de acest reflux si va deveni cu adevarat o fetita sanatoasa.
 Va multumesc si Dumnezeu sa va binecuvanteze fiecare clipa.
Niculina Dumitrascu
tel 0763998823.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Speranta si dorinta pentru noul an..."

                                                                 "Speranta pentru noul an..."   https://www.facebook...